Grote werken voor vernieuwd fietspad op Westmallebaan

Zoersel/Malle -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van het Vlaams Gewest heeft dan ook de nodige middelen voorzien om deze zomer, samen met de gemeenten Zoersel en Malle, een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan te leggen.

Het huidige fietspad zal verbreed worden naar 2,80 meter zodat het voldoet aan alle eisen van een volwaardig en comfortabel tweerichtingsfietspad. Beide gemeenten lieten bovendien de nutsleidingen vernieuwen om te vermijden dat er langs het traject op korte termijn opnieuw werken zouden worden uitgevoerd.

Daarnaast komen er in het centrum van de gemeentes ook parkeervakken en worden bomen gerooid en vervangen. Langs het hele traject zal ook het nodige groen worden aangeplant. Van begin augustus tot eind september starten de eigenlijke werken aan het fietspad.

Tijdens de hele duur van deze tweede fase is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Westmallebaan. Om de werken zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, wordt immers één rijstrook gereserveerd voor het werfverkeer en een tweede, beperkte rijstrook blijft beschikbaar voor fietsers en plaatselijk verkeer. Het overige verkeer zal worden omgeleid via de Oostmallebaan.

De Lijn passeert met sneldienst 417 Antwerpen-Turnhout langs de Westmallebaan. Om de reistijd zo veel mogelijk te respecteren, besliste De Lijn om tijdens de duur van de werken de halte in Westmalle en de bushaltes langs de Westmallebaan te schrappen. Bussen vanuit Turnhout zullen draaien aan de stelplaats in Oostmalle om zo via de Oostmallebaan richting Zoersel en E34 te rijden. Omgekeerd zullen de bussen vanuit Antwerpen hetzelfde traject volgen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio