Kranige Adriene viert eeuwfeest

Kranige Adriene viert eeuwfeest

Adriene Van Ermen leeft met mate en zonder zeuren. Foto: mto

Balen -

Rusthuis Nethehof in Balen vierde deze week de honderdste verjaardag van Adriene Van Ermen. De kranige Antwerpse maakt nog elke dag een wandeling.

Adriene Van Ermen werd op 28 juli 1912 geboren. Ze groeide op in Antwerpen. ‘Ik mocht van mijn ouders nooit buiten spelen, maar moest altijd binnen blijven. Mijn ouders hadden namelijk schrik dat er iets met mij zou gebeuren. Als mijn vader een vrije dag had, gingen we wel veel wandelen’, herinnert Adriene zich nog.

Later werd Adriene haute couture naaister in een naaiatelier. Daar werkte ze tot haar huwelijk met drukker Clement Veereman. ‘Ik naaide nog zelf mijn eigen trouwkleed. Het was een kopie van de trouwjurk die koningin Astrid droeg’, vertelt Adriene.

Samen met Clement kreeg ze een zoon, Roger. Adriene bleef thuis om voor het huishouden te zorgen. ‘Je had toen nog geen kinderopvang. We moesten alles zelf doen. Soms ging ik mijn man helpen in de drukkerij’, zegt ze. Clement overleed in 1978, maar Adriene liet zich niet uit haar lood slaan. ‘Ik ben altijd levenslustig en goedgezind geweest. Niet zeuren was mijn motto. En ik heb ook altijd met mate geleefd’, zegt ze.

Sinds mei dit jaar verblijft ze in rusthuis Nethehof in Balen, zodat ze dichter bij haar zoon en de rest van de familie woont. Voordien woonde ze altijd in Antwerpen. En ze blijft nog actief.

‘Toen ik nog in Antwerpen woonde, wandelde ik elke dag naar de Zoo om daar een koffietje te drinken en een spelletje kaart te spelen. Hier heb ik intussen ook al een fijne plek gevonden om te wandelen. Enkel voor te kaarten heb ik nog niemand gevonden. Maar ik voel me al thuis’, vertelt ze. Naast haar zoon Roger heeft Adriene nog twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio