Anthony Abbeloos start nieuwe partij N-VH

Anthony Abbeloos start nieuwe partij N-VH

Anthony Abbeloos had in een mum van tijd voldoende kandidaten. Foto: credit

Hemiksem -

OCMW-raadslid Anthony Abbeloos (N-VA) stapt naar de gemeenteraadsverkiezingen met de nieuwe partij Nieuw Vlaams Hemiksem (N-VH)

Anthony Abbeloos, zaakvoerder van Abitex en privé-sauna Abiqua, zetelt al 18 jaar in de Hemiksemse gemeentepolitiek. Hij was gemeenteraadslid tot 2006 en de voorbije zes jaar zetelde hij als enige N-VA-mandataris in de OCMW-raad. ‘Ik besliste pas zondagnacht dat ik met Nieuw-Vlaams Hemiksem (N-VH) aan de verkiezingen deelneem. Maandag plaatste ik een oproep op Facebook. De reacties waren zo positief dat ik maandagavond al een volledige lijst met kandidaten bij elkaar had. En daar zijn ook echte stemmenkanonnen bij. Al zoek ik nog enkele vrouwelijke kandidaten. Ik ben stomverbaasd dat het zo snel gaat’, vertelt Abbeloos. ‘Ook kandidaten op de lijsten bij andere partijen reageren heel positief.’

N-VH wil aan politiek doen zonder kleur en zich richten op thema's die alle Hemiksemnaren aanbelangen. ‘Want in Hemiksem is de politiek nog te veel verzuild. En daar is de Hemiksemnaar het slachtoffer van’, meent Abbeloos. De nieuwe partij pleit onder meer voor de sluiting van het zwembad. Dat is verouderd, kost tot 800.000 euro per jaar en amper 19 procent van de Hemiksemnaren gaat er zwemmen. Wie wil zwemmen kan dat ook in, Aartselaar of Hoboken. Het zwembad kan dan omgebouwd worden tot ruimtes om te squashen of voor gevechtssporten. Daar is nu geen plaats voor. Maar er is wel een grote vraag naar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio