Moeder doet wanhopige oproep om mountainbike van vermoorde zoon terug te krijgen

Dieven stelen laatste herinnering aan vermoorde zoon

An Verstraeten is helemaal van de kaart. ‘We hebben al overal gezocht.’ Foto: LHV

LILLE/TURNHOUT -

An Verstraeten, de moeder van de vorig jaar vermoorde Frans Rottiers, is de wanhoop nabij. Maandag werd de fiets van haar zoon gestolen, een van de laatste tastbare herinneringen die ze nog heeft.

Op 16 juli vorig jaar werd Turnhout opgeschrikt door een schietpartij aan café De Watertoren in de Warandestraat. Na een banale ruzie ging Daniël Langewouters (26) thuis een revolver halen. Hij schoot vervolgens de 34-jarige Frans Rottiers twee keer in de buik en maakte hem dan af met een nekschot.

De diefstal van de fiets is voor An Verstraeten uit Lille iets meer dan een jaar later opnieuw een zware klap. ‘Mijn zestienjarige zoon Michael was maandag met de mountainbike van Frans naar de bushalte aan de Gierlebaan gereden. De fiets was met een stevige ketting vastgemaakt, maar die hebben de dieven doorgeknipt en zo hebben ze de fiets meegenomen. De diefstal moet gebeurd zijn tussen 14 en 18 uur.’

Bushalte

‘Ik hoop dat de mountainbike van Frans weer opduikt, want het is een van de laatste tastbare herinneringen die ik nog van hem heb. Telkens als ik Michael op die fiets zie rijden, moet ik aan Frans denken. Ik had hem al enkele keren verwittigd om de fiets van zijn broer niet aan de bushalte te laten staan, maar het heeft nu weinig zin om me daarover kwaad te maken.’

De gestolen mountainbike is zwart-wit geschilderd en is van het merk Merida. An Verstraeten heeft aangifte gedaan bij de politie en is zelf ook al op zoek gegaan. ‘Maandagnacht heb ik nauwelijks geslapen. Ik ben intussen al overal in de buurt gaan kijken of ik de fiets van Frans ergens zie staan. Ook op internet hebben we al gekeken of de mountainbike ergens te koop wordt aangeboden. Maar het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Voor mij is dit heel pijnlijk. Eerst verlies je een zoon en daarna nemen ze ook nog een van de weinige herinneringen aan hem mee. Het gaat me niet om het bedrag dat de fiets waard is, maar wel om de herinneringen die er voor mij aan verbonden zijn. Ik ben zelfs bereid om te betalen, als ik de fiets maar terug kan krijgen’, zegt An Verstraeten.

Twee weken geleden, een jaar na de moord op Frans Rottiers, heeft An Verstraeten samen met een twintigtal vrienden van haar overleden zoon een herdenking gehouden op het kerkhof waar Frans begraven ligt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio