Batman-componist maakt nummer voor nabestaanden schietpartij

Hans Zimmer, de componist die de muziek maakte voor de drie recentste Batman-films, heeft een nummer gemaakt ter nagedachtenis van de slachtoffers van de schietpartij in een bioscoop in de VS. Hij wil daarmee geld inzamelen voor de nabestaanden en de gewonden.

De muziek voor de drie recentste Batman-films werd gecomponeerd door Hans Zimmer en dat was bij de nieuwste, The Dark Knight Rises, niet anders. Als eerbetoon aan de slachtoffers maakte hij een nummer dat acht en een halve minuut duurt.

Bij de première van The Dark Knight Rises, de nieuwste Batman-film, kwamen op vrijdag 20 juli twaalf mensen om het leven. Dader James Holmes kwam de bioscoop binnen langs de nooduitgang en opende het vuur op de toeschouwers.

'Aurora’ is te koop via iTunes en Moontoast, dat het nummer ook via Facebook en Twitter aanbiedt. In ruil voor een bedrag, gaande van 10 dollarcent tot 2.500 dollar, kan u de song downloaden. Alle opbrengsten gaan integraal naar de Aurora Victim Relief Organization. 'Ik heb deze song in Londen opgenomen, slechts enkele dagen na het tragedie als eerbetoon voor de vele slachtoffers en hun families', aldus Zimmer.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees