Werkloosheid eurozone stabiliseert in juni

De werkloosheidsgraad in de eurozone bedroeg in juni 11,2 procent van de actieve bevolking. Dat is een stabilisering tegenover de voorgaande maand, zo blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat.

De werkloosheid in de eurozone ligt op het hoogste peil sinds de cijfers in 1995 voor het eerst werden bijgehouden.

Uit een voorlopige raming van het Italiaanse statistiekbureau blijkt dat de Italiaanse werkloosheid in juni het hoogste peil heeft bereikt sinds januari 2004, met 10,8 procent van de actieve bevolking zonder job. In mei bedroeg het cijfer bovendien 10,6 procent, en niet 10,1 procent zoals eerder ingeschat.

Het Italiaanse werkloosheidscijfer zit al voor de vierde maand op rij boven de symbolische grens van 10 procent. Volgens cijfers die gezuiverd zijn van seizoensschommelingen steeg het aantal werkzoekenden met 2,7 procent naar 2,792 miljoen. Op jaarbasis gaat het om een stijging met liefst 37,5 procent.

Bij jongeren tussen 15 en 24 is de werkloosheid in Italië in juni wel gedaald naar 34,3 procent, tegen 35,3 procent in mei.

Ook in Duitsland is de werkloosheid in juli voor de vierde maand op rij gestegen. Door de schuldencrisis lijken bedrijven aanwervingen uit te stellen.

Er kwamen in juli 7.000 werklozen bij tot 2,89 miljoen, wat binnen de verwachtingen van de analisten lag. Het Duitse werkloosheidscijfer ligt nu op 6,8 procent, terwijl dat vorig jaar nog 7 procent was.

Eurostat publiceerde dinsdag een eerste raming voor de inflatie. Daaruit blijkt dat de inflatie in juli net als in de twee maanden ervoor op 2,4 procent lag in de Eurozone. De Europese Centrale Bank mikt op een inflatie van net geen 2 procent op middellange termijn.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees