Dranouter Festival legt nu al positieve cijfers voor

Dranouter Festival legt nu al positieve cijfers voor

Foto: Koen Bauters

Het Dranouter Festival zal voor het eerst in jaren met een positief resultaat eindigen. Dat zegt organisator Bavo Vanden Broeck een paar dagen voor het festival start. Komend weekend zullen 60.000 festivalgangers naar het West-Vlaamse dorpje trekken.

De cijfers zijn vooral het gevolg van de goede voorverkoop. "Ons streefcijfer van 60.000 wordt gehaald. Dit jaar zijn we ook goedkoper. We compenseren dat door opnieuw van vier naar drie festivaldagen te gaan en artiesten meer te laten aansluiten bij ons doelpubliek", vertelt Vanden Broeck.

De organisator vindt het belangrijk om de cijfers al op voorhand te communiceren. "Ik word ieder jaar belaagd met vragen over de cijfers. Wel, die zijn dit jaar goed, dus willen we dat meteen bekendmaken zodat de focus opnieuw op onze vernieuwing kan gelegd worden."

Vanden Broeck meent ook dat de nieuwe aanpak nodig was. "We hadden het al een paar jaar moeilijker waardoor de reserves uitgeput raakten. Dit werkt heel motiverend naar de volgende jaren toe. We moeten blijven inzetten op onze identiteit, op ’new traditions’", besluit de Vanden Broeck.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees