Nederlandse drugsbaron blijft in de cel

Raadkamer verlengt aanhouding Tinus van Wesenbeeck in zaak kasteelmoord

Raadkamer verlengt aanhouding Tinus van Wesenbeeck in zaak kasteelmoord

Foto: Het Nieuwsblad

AALTER/WINGENE - De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Tinus van Wesenbeeck, de vierde verdachte in de zaak van de kasteelmoord, met drie maanden verlengd. De Nederlander wordt ervan verdacht als tussenpersoon gefungeerd te hebben. Hij houdt vol dat hij niets te maken heeft met de zaak en gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

De Nederlander Tinus van Wesenbeeck en Pierre Serry uit Aalter kenden elkaar uit het drugsmilieu. Ze worden ervan verdacht uitvoerders gezocht te hebben voor de kasteelmoord.

'Mijn cliënt heeft zijn contacten met Serry al verklaard, en het onderzoek heeft die uitleg bevestigd', vertelt raadsman Philip Daeninck. 'Er is geen bewijs van een link tussen Serry, mijn cliënt en de uitvoerders van de moord.'

Tinus van Wesenbeeck was naar verluidt woest toen hij de beslissing vernam. 'We gaan zeker in beroep bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. Het is niet aan ons om zijn onschuld te bewijzen, zij moeten zijn schuld bewijzen', aldus Daeninck.

Volgens de advocaat zijn er vooralsnog geen nieuwe belastende elementen. Toch moet van Wesenbeeck voorlopig in de cel blijven. 'Er is bij hem thuis in Nederland een huiszoeking uitgevoerd. De speurders zouden hem nog willen confronteren met de stukken die daar gevonden zijn.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees