Elektrische fietskortingen volledig uitgedeeld

Elektrische fietskortingen volledig uitgedeeld

Anthony Degryse denkt dat de subsidie de verkoop van elektrische fietsen nog een duw zal geven. Frederiek Vande Velde Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - De Gentse subsidies voor elektrische fietsen, bakfietsen en scooters zijn allemaal uitgedeeld. Het stadsbestuur had 380.000 euro gereserveerd voor de korting en dat bedrag is een half jaar na de start compleet uitgedeeld. In totaal kregen 1.199 Gentenaars 250 euro korting voor een nieuwe elektrische fiets. Met de subsidie wil Gent de stedelijke luchtverontreiniging en de CO2-uitstoot laten dalen.

Gent begon als eerste stad in ons land op 1 januari 2012 met de korting aan te bieden om het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen in de stad aan te moedigen en het autoverkeer te verminderen. Inwoners van Gent konden 250 euro krijgen voor een nieuwe elektrische fiets, 400 euro voor een bakfiets of een scooter en 1.000 euro voor een auto op aardgas.

Gent had 380.000 euro opzijgezet voor de subsidies. "Maar dat eenmalige budget is op. Er kan geen subsidie meer toegekend worden", klinkt het dinsdag in een persbericht. "Het heeft dan ook geen zin meer om nieuwe subsidieaanvragen in te dienen. De subsidies zijn een bijzonder groot succes. In totaal werden 1.335 subsidieaanvragen ingediend. Vooral de subsidie voor de elektrische fiets was een succes."

Fraude

Er werden een aantal meldingen ontvangen dat ook niet-Gentenaars een subsidie aanvragen via Gentenaars. Een aantal onderzoeken naar mogelijke misbruiken zijn momenteel lopende.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio