Huiszoeking bij buurtbewoners vermoorde Priscilla (14)

Huiszoeking bij buurtbewoners vermoorde Priscilla (14)

Foto: rr

HUIZINGEN - De huiszoeking bij de 41-jarige buurtbewoner van het vermoorde meisje uit Huizingen is dinsdag kort na 13 uur afgerond. Dat is vernomen van het Brusselse parket. Er werd vervolgens ook een tweede huiszoeking uitgevoerd bij de 17-jarige buurjongen. Volgens parketwoordvoerster Geneviève Seressia nog niemand opgepakt en is er nog geen doorbraak in het dossier. Over andere elementen van het onderzoek wordt voorlopig geen commentaar geleverd.

Speurders hebben dinsdagochtend voor de derde keer de woning van de 41-jarige buurtbewoner van de vermoorde Priscilla doorzocht. De man is een kroongetuige omdat hij het meisje kort voor haar dood nog levend heeft gezien. In de media verklaarde de buurtbewoner afgelopen weekend nog dat het 14-jarige meisje de avond voordat ze vermoord werd nog bij hem op bezoek was geweest. Zijn gsm, stofzuiger en wagen werden vorige week reeds in beslag genomen.

Rond 14u40 hebben de speurders ook een tweede huiszoeking uitgevoerd bij de 17-jarige buurjongen. Zijn moeder is meegenomen voor verhoor, de jongen zelf is thuisgebleven na de huiszoeking. De jongen werd donderdagavond 19 juli samen gezien met Priscilla en de 41-jarige buur in een hamburgerrestaurant in Halle.

In het moorddossier blijven veel vragen onopgelost. Volgens de onderzoeksrechter is er nog geen sprake van een verdachte. Het 14-jarig meisje, Priscilla Sergeant, werd op 20 juli vermoord teruggevonden aan de rand van een veld in Dworp.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees