Audi houdt stand in Europese autocrisis

Audi houdt stand in Europese autocrisis

Foto: *

Het Duitse automerk Audi heeft zijn winst in de eerste jaarhelft met 13 procent zien stijgen tot 2,88 miljard euro. De prognose voor het hele boekjaar werd bevestigd. Heel wat andere Europese automerken zien hun verkoop terugvallen en moeten besparen. Maar bij Audi wordt de dalende verkoop in Europa ruimschoots gecompenseerd door China en de VS.
'Als de economische omstandigheden niet verder verslechteren, dan verwachten we dat de operationele winst in lijn zal liggen met die van vorig jaar', verklaarde financieel directeur Axel Strotbek dinsdag. Audi boekte vorig jaar een operationele winst van 5,3 miljard euro.
 
De eerste zes maanden verkocht Audi wereldwijd 733.237 wagens, ruim 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2012 verwacht Audi meer dan 1,4 miljoen wagens te zullen verkopen. Vorig jaar waren er dat nog 1,3 miljoen. Audi is daarmee de op één na grootste producent van luxewagens, na BMW, maar voor Mercedes.
 
Audi verwacht veel van de A3, die eind augustus op de markt komt, en van de nieuwe A1 Sportback. Die laatste wordt in Vorst geproduceerd.
 
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees