Naamse burgemeester betreurt gebrek aan communicatie

De burgemeester van Namen Maxime Prévot (CDH) betreurt dat hij niet op voorhand was ingelicht over de vrijlating van Michelle Martin. Die zal in het klooster van de Arme Klaren in Malonne bij Namen worden opgevangen.

De burgemeester vernam dinsdagochtend op zijn vakantiebestemming dat de ex-vrouw van Marc Dutroux voorwaardelijk wordt vrijgelaten. Hij kreeg ook de bevestiging dat Martin in een klooster nabij Namen zal verblijven.

'Als burgemeester en vader kan ik de emoties over het nieuws dat de bevolking waarschijnlijk ongerust maakt, begrijpen en delen', zegt hij. Hij benadrukt ook dat hij door de scheiding van machten niet kan tussenkomen in de beslissing.

De burgemeester betreurt wel sterk dat het gerecht en het klooster hem niet op de hoogte hadden gebracht van de vrijlating en het verblijf, waardoor hij voor voldongen feiten stond. Ik had contacten op voorhand gepast gevonden om het verstoren van de publieke orde te vermijden, stelt hij. 'Dat valt wel onder de bevoegdheid van een burgemeester.'

Prévot is woensdag terug uit vakantie en neemt dan contact met de gerechtelijke autoriteiten en de kloosterorde.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees