Celebs

Nostalgie: terugblikken op de laatste zomer van Marilyn Monroe

Nostalgie: terugblikken op de laatste zomer van Marilyn Monroe

Foto: *

vandaag blikken we terug op de zomer van 1962, waarin Marilyn Monroe op 36-jarige leeftijd overlijdt aan een overdosis kalmeerpillen.

Even na middernacht vindt huisbewaarster Jenny Murray het vreemd dat er nog licht schijnt onder de slaapkamerdeur van de actrice. Wanneer drie uur later het licht nog brandt, tracht ze de kamer binnen te gaan maar de deur is gesloten. Dokter Hyman Engelberg wordt opgeroepen. Hij slaat het raam kapot van de slaapkamer waar de actrice dood op bed ligt.

Neil Sedaka heeft zijn eerste millionseller en meteen ook dé zomerhit van 1962 te pakken met Breaking Up is Hard to do. Het nummer wordt altijd herkend door de opvallende down-doo-be-doo-down-down-intro.

The Music Man zal deze zomer meer dan zes miljoen kijkers naar de zalen lokken. Ongekend veel voor die tijd. Het verhaal gaat over het standje River City in Iowa, waar de bevolking denkt dat de opening van een biljartzaal de jeugd in haar verderf stort. Net op dat moment arriveert een meester-oplichter in River City die de jeugd zal redden door haar muziek te leren spelen.

 Terugblikken op de zomer van 1972 doen we morgen in de krant van woensdag 8 oktober

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees