Ketnet stelt kandidaten Junior Eurosong 2012 voor

Ketnet stelt kandidaten Junior Eurosong 2012 voor

Foto: junior eurosong

Jongerenzender Ketnet heeft dinsdag de kandidaten voor Junior Eurosong 2012 voorgesteld. De Ketnetters zullen in het najaar via televoting de Belgische kandidaat selecteren die mag deelnemen aan de tiende editie van het Junior Eurovisiesongfestival. Dat vindt op 1 december plaats in Amsterdam.

Uit bijna duizend inzendingen werden negen acts weerhouden. Kandidaten Alicia & Miriam, Fabian, Guillaume & Lieselot, Jana, Jens, Laurens, Lowie, Mai-Li en meisjesgroep Lalaladies schreven samen met enkele topnamen uit de muziekwereld negen nieuwe nummers. Met die liedjes zullen ze in Junior Eurosong 2012 een gooi doen naar de selectie voor het grote Junior Eurosongfestival in Amsterdam.

Drie coaches

Zoals vorige jaren wordt het traject van de zoektocht naar de geschikte Belgische kandidaat volledig door Ketnet uitgezonden. De presentatie is in handen van Ketnet-wrapper Niels Destadsbader en de kandidaten worden bijgestaan door coaches Brahim, Kathleen Aerts en Ronny Mosuse.

'Het is fantastisch dat Ketnet zoiets organiseert', zegt muzikant Ronny Mosuse. 'Want muziek is een universele taal die je overal ter wereld verstaat. Als kinderen met talent dit kunnen doen, is dat fantastisch'.

Verantwoorde televoting

Vanaf woensdag worden de videoclips van alle kandidaten uitgezonden op de jongerenzender. Vanaf 3 september zullen Ketnetkijkers dan de kandidaten aan het werk zien in het dagelijkse magazine van Junior Eurosong 2012. Daarin zitten ook reportages van het bootcamp, waar de 30 beste kandidaten uit 1.000 inschrijvingen naartoe werden gestuurd. 

Tijdens de finaleweek, begin oktober, stemmen de Ketnetkijkers hun favoriet via televoting naar het tiende Eurovisiesongfestival in Amsterdam. 'Die manier werkt ook bij jonge televisiekijkers', zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. 'De televoting wordt georganiseerd tegen de kostprijs en we vermelden dat toestemming van de ouders nodig is', aldus Verdoodt. Een stem per sms kost 15 cent.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees