Seks & Relaties

Exen weer man en vrouw na 50 jaar scheiding

Exen weer man en vrouw na 50 jaar scheiding

Foto: pn

Lena Henderson and Roland Davis trouwden voor een eerste keer met elkaar als tieners. Het New Yorkse koppel bleef 20 jaar samen en ze gingen als vrienden uit elkaar in 1964. Ze hebben samen vier kinderen en nu, op 85-jarige leeftijd, geven ze elkaar opnieuw het jawoord.

Hun oudste dochter, Johnnie Mae Funderbirk, speelde volgens Buffalo News een belangrijke rol in hun verzoening. Na het overlijden van zijn tweede vrouw, moedigde Funderbirk haar vader aan om te vertrekken uit Colorado. Ze spoorde hem aan om terug in New York te komen wonen en hoopte zo haar ouders opnieuw dichter bij elkaar te brengen.

Lena Henderson en Roland Davis zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Ze waren 50 jaar uit elkaar en zelfs toen hingen ze regelmatig met elkaar aan de lijn. Uiteindelijk slaagde hun dochter in haar opzet, want tijdens een van hun telefoongesprekken besliste Davis om terug te keren naar New York en vroeg hij zijn oude geliefde opnieuw ten huwelijk. Henderson zei 'ja' en Davis sprong op het eerste vliegtuig richting New York.

Davis en Henderson stappen voor een tweede keer in het huwelijksbootje op zaterdag 4 augustus in een kerk in Seneca. 'We zijn dankbaar dat we hier nog steeds zijn en ons leven samen mogen delen,' klonk het nog.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees