Amerikaanse presidentsverkiezing uitgevochten in app-store

Romney en Obama vechten hun verkiezingsstrijd ook uit in de App-store. Foto: afp

Bij de vorige Amerikaanse presidentsverkiezingen werd gezegd dat Barack Obama die gewonnen had dankzij steun op sociale netwerken; Dit keer mikken zowel Obama als zijn republikeinse rivaal ook duidelijk op smartphonegebruikers.

 De voorbije dagen kwamen beide kandidaten met een nieuwe app op de proppen. Die van Obama mikt erop de hele campagne mee te gaan, de meer gelikte toepassing van Romney is toegespitst op de vraag wie hij als vice-president naar voor zal schuiven.

De toepassing van Obama heeft als doel kiezers te binden. Naast een reeks feiten en campagnepunten wordt er nadrukkelijk ingezet op het recruteren van campagne-medewerkers. Er is ook een mogelijkheid om geld te doneren aan de campagne. De sterke positie van Obama binnen de sociale media wordt gretig uitgespeeld, met veel mogelijkheden om evenementen en dergelijke te delen.

Obama for America is voorlopig alleen in de app-store van Apple te vinden, een versie voor Android zou er snel aankomen.

Mitt's VP heeft één doel. Zoals de naam al doet vermoeden wil Romney's team de gebruikers als eerste laten weten wie de vice-president (VP) zal worden als Romney de verkiezing wint. De app belooft ook toegang tot 'exclusive merchandise'. Als gebruiker ben je wel verplicht in te loggen, hetzij via de app zelf, of via je Facebook-account.

Van Mitt's VP is zowel een IOS als Android-versie beschikbaar.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees