Dievenbende steelt werkmateriaal uit camionettes

Jong dakwerkersbedrijf voor 6.000 euro bestolen

Jong dakwerkersbedrijf voor 6.000 euro bestolen

De bestelwagen van D&R die door de bende werd opengebroken. Foto: dpw

Merelbeke/Oosterzele/Moortsele -

De voorbije dagen noteerde de politie van Rhode&Schelde 6 inbraken in camionettes waarbij dieven met duur werkmateriaal aan de haal gingen in Oosterzele en Merelbeke. D&R, de pas opgestarte zaak van 2 jonge dakwerkers, deelde zwaar in de klappen.

In de nacht van 30 op 31 juli sloeg een bende driemaal toe op grondgebied Merelbeke, tweemaal in de Waterstraat en eenmaal op de Gaversesteenweg. Telkens werd ingebroken in een gesloten camionette en werd er werkmateriaal ontvreemd. Ofwel werd het slot geforceerd ofwel een ruit ingeslagen om in de voertuigen binnen te raken.

Deze week deed zich al een gelijkaardig feit voor in Scheldewindeke en vorige week waren er twee inbraken in camionettes in Moortsele. De politie durft niet met zekerheid te stellen dat het om dezelfde bende gaat, al lijkt dat waarschijnlijk.

Eén van de slachtoffers in de Waterstraat zijn Benoit Debouvry (25) en Thomas Rogghé (26). Beide mannen startten op 1 juli jongstleden hun bedrijf D&R op, gespecialiseerd in dakwerken. Het gros van hun nieuw aangekochte materiaal is foetsie.

‘Een ferme tegenslag’, zucht Benoit. ‘De camionette stond voor mijn huis op straat geparkeerd, Niemand heeft iets gezien, maar de daders moeten geweten hebben wat er in de bestelwagen zat. De buit is aanzienlijk: snijschijven, laserapparatuur, een verstekzaag van 1.500 euro, boorhamers,... Enkel de verlengkabels hebben ze laten liggen. Enfin, de buit is goed voor een waarde van meer dan 6.000 euro.’

‘Verzekerd zijn we niet, de kost van de polissen is waanzinnig’, aldus Debouvry. ‘We zijn een jong bedrijf, maar de zalen draaiden op volle toeren. We gingen een week voor het einde van het bouwverlof al terug aan de slag om nog wat extra te verdienen. En dan zo'n tegenslag. Daags na de diefstal hadden we natuurlijk een dik probleem wegens geen werk. En de winkels zijn dicht tijdens het bouwverlof. Dankzij connecties konden we rechtstreeks bij de fabrikant nieuwe apparatuur kopen en kunnen we verderwerken. We hadden een kleine financiële buffer opgebouwd, maar die zijn we nu al kwijt. We overleven dit wel, maar prettig is anders. En dan vergeet ik nog de schade aan onze camionette: het slot achteraan werd geforceerd en moet vervangen worden en ook de zijdeur is compleet stuk. Ook dat zijn harde kosten.’

De politie blijft alert en onderzoekt de zaak, maar tast voorlopig in het duister.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio