Heropening Lunch Garden start van nieuw shoppingcentrum

‘De volledige site rond Carrefour zal veranderen’

‘De volledige site rond Carrefour zal veranderen’
Waregem -

Terwijl de Lunch Garden er eind juni nog wat als een bouwwerf uitzag, blinkt het er momenteel als nooit tevoren. Het restaurant kreeg een grondige metamorfose en bereidt zich voor op de komst van een hoop nieuwe winkels.

Wie binnenwandelt in het bekende zelfbedieningsrestaurant naast de hypermarkt Carrefour, zal het niet meer herkennen. Het restaurant nam afscheid van het oubollige donkergroen en geel in combinatie met de bruine stoelen en koos voor een nieuwe inrichting. Ook de menukaart is aangepast. Naast de klassieke gerechten zoals de balletjes in tomatensaus en de mosselen, kan je er nu wok-, grill- en pastagerechten krijgen.

Tijd voor verandering'We voelden dat het tijd was voor verandering’, zegt Patrick Verfaillie, zaakvoerder van de Lunch Garden in Sint-Eloois-Vijve. ‘We wilden een jonger publiek aantrekken en wilden het interieur volledig veranderen, een metamorfose was dus zeer nodig. Bovendien is Lunch Garden alle restaurants in België aan het herinrichten, een betere timing kon dus bijna niet. We hebben er echter wel zeer bewust voor gekozen om de zaak nu te vernieuwen. In de toekomst staan er namelijk veel veranderingen op het spel. Op het einde van het jaar opent er een Quick op de site rond de Carrefour en er zijn nog veel meer plannen voor deze site. Zo zal de winkel Auto5 verhuizen naar het achterste deel van de parking en komen er een vijftal nieuwe winkels op de plek waar Auto 5 nu zit. Welke winkels dat precies zullen zijn, is nog niet geweten’, aldus Verfaillie. ‘Er komen ook heel wat extra mensen wonen in de buurt van onze zaak. In een straal van vijf kilometer zullen in er in de komende twee à drie jaar zo'n 2.000 woningen bijkomen in de buurt.’

Veel nieuwe klanten dus. En dat terwijl het restaurant wel werd vernieuwd maar niet werd uitgebreid, zal dat niet voor problemen zorgen?

Terras

‘Er zijn inderdaad geen extra zitplaatsen bijgekomen in het restaurant, het zijn er nog steeds tweehonderd. Er zijn echter wel uitbreidingsmogelijkheden, zo hebben we nog een extra zaal die gelegen is achter het restaurant, daardoor kunnen we op termijn nog honderd mensen extra bedienen. We denken er ook al een tijdje aan om een terras te openen aan de kant van de parking. Toekomstplannen, inderdaad, maar het is mogelijk dat die wel degelijk worden uitgevoerd. Alleen is daar eerst nog heel wat lobby- en bespreekwerk voor nodig. De kans dat we moeten uitbreiden, zit er trouwens dik in. In juli alleen al zagen we, ondanks de wegenwerken, onze omzet met dertig à veertig procent stijgen in vergelijking met vorig jaar. Dat is ongezien in die zeventien jaar dat het restaurant bestaat en zal na de werken misschien nog stijgen’, zegt een gelukkige Verfaillie die al sinds het begin zaakvoerder is. ‘Ik hoop dat we nog veel mooie jaren tegemoet kunnen gaan.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio