Werken in Kortrijk, Aalbeke, Wevelgem en Moorsele

In heel augustus verkeersellende op til

Kortrijk/Aalbeke/Wevelgem/Moorsele -

In augustus krijgen de R8 in Kortrijk, de E17 in Aalbeke en de verkeerscomplexen van de E403 en de E17 in Wevelgem, Moorsele en Aalbeke een grondige opknapbeurt. Dat zal allicht verkeersellende met zich meebrengen.

Maandag starten in de vroege ochtend grote structurele onderhoudswerken op de ring rond Kortrijk. ‘De werken zullen zowel op de binnen- als op de buitenring plaatsvinden’, vertelt Eveline Vandecaetsbeeck, communicatieverantwoordelijke van het Agentschap voor Wegen en Verkeer . ‘Ook de op- en afritten van en naar de N8 nabij Bissegem en de N43 nabij Marke zullen net als de afrit naar de E17 en naar 't Ei onder handen worden genomen. Om de verkeershinder te beperken, vinden de werken aan de binnen- en buitenring in verschillende fases plaats. Als het weer geen roet in het eten gooit, moeten de werken op maandagochtend 13 augustus beëindigd worden. Ook wordt er in verschillende ploegen, dag en nacht, zeven dagen op zeven doorgewerkt.’

Op 9 augustus beginnen de structurele onderhoudswerken aan het verkeerscomplex in Wevelgem, tussen de E403 en de N8, aan het verkeerscomplex in Moorsele tussen de E403 en de A19 en het verkeerscomplex in Aalbeke tussen de E17 en de E403. Deze wegen krijgen een nieuwe toplaag en er wordt enkel 's nachts gewerkt. De aannemer zal omleidingen voorzien, maar omdat de werfzone telkens opschuift, zullen die continu veranderen. De werken duren tot en met 31 augustus.

Eén rijstrook

Tussen vrijdagavond 17 augustus en maandagochtend 20 augustus en tussen vrijdagavond 24 augustus en maandagochtend 28 augustus wordt de E17 tussen Aalbeke en de Franse grens onder handen genomen, inclusief het verkeerscomplex in Rekkem. De verkeersstrook zal in beide richtingen een nieuwe top- en onderlaag krijgen over de volledige breedte van de weg. Omdat er enkel 's nachts wordt gewerkt zal het verkeer 's nachts over één van de twee rijstroken moeten rijden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio