Satireblad niet bang voor juridische gevolgen

Lokerse Asgranten steekt de draak met N-VA

Lokerse Asgranten  steekt de draak met N-VA

De redacteurs vrezen geen proces. ‘We hebben deze keer ook niet overlegd met advocaten.’ Foto: lcl

LOKEREN -

Satireblad De Lokerse Asgranten is terug van weggeweest. Voor hun verkiezingsspecial veranderden ze zelfs tijdelijk hun naam in ‘De Lokersen Haasgranten’.

Het satireblad, dat - op vorig jaar na - telkens tijdens de Lokerse feestweek verschijnt, opent met een stadsgedicht over de hazen op de Markt. Ook het gerommel in de Lokerse N-VA-afdeling wordt door het slijk gehaald.

‘Daar konden we niet naast kijken, het nieuws werd ons op een schoteltje aangeboden’, zegt redacteur Mark Van Bogaert. Volgens het satireblad duurt het niet lang meer voor N-VA Lokeren zal opsplitsen in negentien gemeenten. ‘Er werd de laatste tijd ook veel geïnvesteerd in het centrum, maar de inwoners van Doorslaer komen in opstand. Zij willen ook camera's in hun gebied’, gekscheert redacteur Lenzo Robijn.

Voorts zou SP.A-politica Jeanine Bellens asgrantenlegende Tiele Commeere hebben geplagieerd, is Ward de Bever gespot in het Molsbroek en verdwijnen de paardenworsten uit Lokeren. De lijsttrekkers kregen ook allemaal verkiezingsvragen voorgeschoteld en in de rubriek Sjarzebuize kunnen lezers hun gal spuwen. Het Vlaams Belang wordt gehekeld en er blijkt ook een plaag van hangsenioren in de Durmestad te zijn.

Na een editieloos jaar hebben de redacteurs er meer dan ooit zin in. ‘Nieuwe leden zijn erbij gekomen en die zorgden voor een nieuw elan’, zegt Marjon Thienpondt, die het recept ‘Lesbisch waterkonijn met pruim en een dobbelken’ schreef. Ook zorgde de verkiezingsnummer voor meer motivatie onder de leden.

Bang om opnieuw een proces aan hun been te hebben, zijn de redacteurs niet. ‘We hebben ook niet overlegd met advocaten deze keer’, redactrice Corien Van Bogaert.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio