Gepeste arbeider (49) stapt uit het leven

Gepeste arbeider (49) stapt uit het leven

Foto: ssj

SINT-GENESIUS-RODE/BEERSEL - Het gerecht onderzoekt of een 49-jarige man in het Vlaams-Brabantse Huizingen uit het leven is gestapt omdat hij de aanhoudende pesterijen op de werkvloer niet langer aan kon. Bruno Denayer werkte in het cultureel centrum in Sint-Genesius-Rode. In zijn afscheidsbrief verwijst hij naar een ploegbaas en de gemeentediensten die hem niet voldoende zouden hebben gesteund.

Afgelopen zaterdag is de 49-jarige Bruno Denayer in zijn woning langs de Alsembergsesteenweg in Huizingen (Beersel) dood aangetroffen. ‘De eigenaar van het huurhuis sloeg alarm omdat de rolluiken bij Bruno omlaag bleven’, vertelt Dirk Sterck, een vriend van het slachtoffer en tevens voorzitter van Feesten Ten Blote, een organisatie waar Bruno Denayer vroeger ondervoorzitter van was.

‘Uiteindelijk heeft de huisbaas een van Bruno’s broers verwittigd. Samen zijn ze de woning binnengegaan en daar troffen ze het levenloze lichaam van Bruno aan. In het huis werd een afscheidsbrief aangetroffen. De broer hoorde dat Bruno in die brief vertelde over aanhoudende pesterijen waar hij op de werkvloer het mikpunt van was. Bruno Denayer zou in zijn brief zelfs de naam van een verantwoordelijke voor de pesterijen hebben vermeld.’

Gerechtelijke bronnen bevestigen ons zowel het bestaan van de afscheidsbrief als de inhoud ervan. ‘In zijn brief bedankt het slachtoffer een bij naam genoemde ploegbaas en zijn werkgever –de gemeente Sint-Genesius-Rode– voor de (ontbrekende) steun bij de pesterijen die hij heeft moeten ondergaan. De ploegbaas is intussen geïdentificeerd’, klinkt het in onderzoekskringen.

Volgens andere bronnen is in de brief ook sprake van een persoon die in het bezit zou zijn van foto’s. Of het om foto’s gaat van de pesterijen tegen Bruno Denayer, is voor de speurders een belangrijke vraag.

De Brusselse onderzoeksrechter Jeroen Burm kreeg intussen het dossier doorgespeeld. Uit de autopsie is alvast gebleken dat met de dood van Bruno Denayer geen derden gemoeid waren.

‘Altijd goedgeluimd’

Bij de gemeente Sint-Genesius-Rode, waar de man werkte in de gemeentelijke loods en in het cultureel centrum, wordt met droefheid gereageerd op de dood van Bruno Denayer. ‘Bruno nam de verantwoordelijkheid op zich voor elke activiteit in het cultureel centrum. Werd er geen evenement georganiseerd, dan was hij gewoon aan de slag in de loods’, vertelt de Nederlandstalige schepen Anne Sobrie.

‘Toen ik het nieuws van zijn dood vernam, kon ik het eerst niet geloven. Ik kende Bruno goed. Hij was altijd goedgeluimd. De verwijzing in zijn afscheidsbrief naar pesterijen op het werk, is nieuw voor ons. Van problemen op de werkvloer in de loods heb ik nooit iets gehoord. En ik heb een goed contact met de mensen daar. Maar als het zo is, dan is het goed dat het parket dit onderzoekt.’

Tuchtonderzoek

‘Wij volgen de zaak uiteraard van nabij op. Of er een intern tuchtonderzoek komt, is nog onduidelijk. Daarover moet het schepencollege beslissen. Momenteel kunnen we niet anders dan afwachten’, aldus Sobrie.

De naaste familie van Bruno Denayer wou gisteren liever niet te reageren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio