Fort Leopoldlaan krijgt gloednieuwe asfaltlaag

Fort Leopoldlaan krijgt gloednieuwe asfaltlaag

De rijbaan is uitgevoerd in beton en dat geeft veel geluidshinder. Foto: hns

Diest -

De Fort Leopoldlaan achter het station van Diest krijgt een nieuwe asfaltlaag.

De rijbaan is daar momenteel uitgevoerd in beton en dat geeft veel geluidshinder. Om die te beperken, wordt er een asfaltlaan over gelegd.

Tijdens de gehele duur van de werken zal het verkeer de Fort Leopoldlaan slechts in de rijrichting van Schaffen kunnen gebruiken. Het verkeer richting Molenstede wordt omgeleid via de voorkant van het station en het op- en afrittencomplex van de Citadellaan. De werken zullen tot midden september duren. Ook treinreizigers die met de wagen naar het station komen, houden best rekening met vertragingen door de omleiding.

Opvallend is dat het gedeelte van de rijbaan net achter het station niet vernieuwd wordt. Daar is de nieuwe parking gepland. De rijbaan wordt er in zijn geheel verschoven richting Fort Leopold. Volgens schepen van Openbare Werken Bart Stals is het studiebureau dat de werken moet voorbereiden, aangesteld. De werken zelf kunnen allicht aanvangen vanaf 2016.

Even verderop richting Molenstede wordt binnenkort ook het tracé van de Langenberg verschoven. De gevaarlijke bochtjes op die baan worden afgesneden. De openbare aanbesteding voor die werken loopt momenteel. Volgens schepen Stals kunnen die werken aanvangen in 2013. Het Vlaams Gewest financiert de kostprijs ervan volledig.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio