3 teambuilding tips uit de sportwereld

3 teambuilding tips uit de sportwereld

Foto: jobat.be

Teams waarin werknemers goed op elkaar zijn ingespeeld, zijn ontzettend belangrijk om de vastgelegde doelen van een bedrijf te kunnen behalen. Kan jouw team best wel een boost gebruiken? Dan komen deze tips uit de sportwereld wellicht als geroepen.

1. Zoek een gemeenschappelijke vijand
Wanneer je een gemeenschappelijke vijand hebt, bereik je als team ongetwijfeld veel meer. Competitie maakt mensen alert en zorgt ervoor dat werknemers een extra tandje gaan bijsteken. Concurrentie is niet alleen goed binnen een bedrijf, ook een ander bedrijf als concurrent beschouwen, maakt dat er algemeen harder wordt gewerkt. Want wie wil er nu niet de beste of de grootste zijn binnen een bepaalde sector?

2. Vier overwinningen
Kampioen zijn geeft een ongelooflijk gevoel. Er volgt niet alleen een beker, maar ook een gigantisch feest met je teamspelers. Ook in het bedrijfsleven is het aan te raden om ‘overwinningen’ te vieren. Schouderklopjes krijgen en complimentjes ontvangen van je collega’s en je grote baas, omdat jullie zo goed bezig zijn, kan ontzettend deugd doen en zorgt voor verbroedering op de werkvloer.

3. Gun anderen succes
Als anderen beter bezig dan jij, misgun hen dan zeker niet dat succes. Wees oprecht blij als een collega promotie maakt, alleen zo kan je ook het beste uit jezelf halen. In voetbal worden bijvoorbeeld ook geen solospelers geapprecieerd. Als je een voorzet aan je collega moet geven, zodat deze bijvoorbeeld een bepaalde klant kan overtuigen, doe dit dan ook. Want uiteindelijk zal ook jij hierbij baat hebben.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees