70 extra agenten in Brussel vanaf oktober

BRUSSEL - Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet heeft in antwoord op een schriftelijke vraag van Fatiha Saïdi (PS) meer duidelijkheid gegeven over de timing waarop de 400 extra agenten die beloofd zijn voor Brussel zullen worden ingezet.

De extra agenten werden toegezegd naar aanleiding van de dood van een MIVB-controleur door een geval van agressie op 7 april.

Vanaf eind juni werd de Spoorwegpolitie in Brussel versterkt met 30 agenten en in oktober 2012 komen er nog eens 70 bij. 'In afwachting van deze versterking zetten de zes politiezones van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Spoorwegpolitie en het Interventiekorps sinds 13 april dagelijks zeventig agenten in voor het toezicht op het openbaar vervoer’, zegt Milquet.

Voor het Interventiekorps in Brussel worden sinds juni nog eens 50 agenten aangeworven die vanaf juni 2013 zullen kunnen worden ingezet. Tot slot zullen voor de zes politiezones nog eens 250 agenten aangeworven worden om toezicht te houden op de veiligheid op het openbaar vervoer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees