Avondwandelen in Bachte-Maria-Leerne

Het campagnebeeld is ook een mooi portret van vakmanschap. Deinzenaar Ive Steyaert is de fotograaf en de Deinse Belleman Nick Hollevoet roept over de daken heen, dat er moet gestemd worden. Hij zal dit eveneens uitroepen op de jaarmarkt. Foto: www.deinze.be

Deinze -

In augustus is er elke vrijdagavond een kunstzinnige avondwandeling in de Leiestreek. De deelnemers brengen een bezoek aan een museum of een andere bezienswaardigheid. Een lokale gids begeleidt de wandeling die twee uurtjes duurt. Op vrijdagavond 10 augustus wordt de wandeling in Bachte-Maria-Leerne georganiseerd.

Bachte-Maria-Leerne

De wandelingen starten aan Stokerij Filliers, Leernsesteenweg 5, 9800 Bachte-Maria-Leerne. Er is een rondleiding in de stokerij zelf, met uiteraard een proevertje, en een wandeling door het mooie Bachte-Maria-Leerne. Er zijn twee wandelinge voorzien: om 18.30 u en om 20 u.

Op 17 augustus is het de beurt aan Harelbeke, op 24 augustus aan het pompgebouw van Bossuit en op 31 augustus aan Kachtem.

Stem Stad Deinze tot Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land

Laureaat Deinze dingt naar het ambassadeursschap Vlaanderen Lekker Land met haar paradepaardje Graanstokerij Filliers. Deinze, haar horecazaken en de graanstokerij verrassen jullie onder meer met jenevercocktails en filliersgebak, jeneverboottochten, workshops 'jenever maken' en 'leren degusteren' en stokerijbezoeken.

Op vrijdag 10 augustus krijg je al een voorsmaakje. Dan is Graanstokerij Filliers de start- en eindplaats van de zomerse avondwandeling. Een gids begeleidt je tijdens een 2 uur durende wandeling en doet je de geschiedenis van de familie Filliers uit de doeken. Je krijgt ook een rondleiding in de stokerij. Afsluiten doe je met een heerlijke zomerse fruitjenever van Filliers en een proevertje Leielanderham.

Hoe je kan stemmen vind je hier.

Praktisch

Wanneer: De wandelingen starten om 18u30, einde tussen 20u en 20u30, of om 20u met einde tussen 22u en 22u30, telkens in groepen van max. 30 personen.

Kostprijs: Volwassenen betalen € 5, kinderen tot en met 12 jaar € 3. Wie jonger is dan 3 jaar gaat gratis mee. Je deelneming is gegarandeerd als de betaling is gebeurd. Op de wandeling breng je dan je afgedrukte bevestigingsmail mee en een kopie van het betalingsbewijs. Inbegrepen zijn een gids voor geleide wandeling, toegang tot een museum, kasteel of andere bezienswaardigheid en een drankje en een hapje onderweg.

Voor meer informatie kan je steeds terecht op 056 24 99 95 of info@toerisme-leiestreek.be

Inschrijven is verplicht via www.toerisme-leiestreek.be  of bij de plaatselijke dienst voor toerisme: Emiel Clausplein 4 aan de kerk van Deinze, tel. 09 380 46 01.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio