Zwembadbeheerder denkt aan uitbreiding

De Waterperels verwelkomt 2 miljoenste bezoeker

De Waterperels verwelkomt 2 miljoenste bezoeker

Beheerder Evi De Herdt en sportschepen Freddy Callaerts (Lier Leeft) verrasten Gaetane Van Geertsom (rechts). Foto: lvl

Lier -

De twee miljoenste bezoeker van zwembad De Waterperels is de 27-jarige Gaetane Van Geertsom uit Sint-Niklaas. Ze mocht gratis zwemmen en kreeg bovendien een verrassingsweekend voor twee personen in Gent.

De zwembadbeheerder Evi De Herdt had een paar dagen van tevoren berekend dat normaal gezien de twee miljoenste bezoeker zich gisteren zou aanbieden tussen twee en drie uur. Het was dus gespannen wachten in de lobby van De Waterperels.

Het was al druk geweest die middag, maar even over halfdrie was de inkomhal zo goed als leeg. Er bood zich een klein gezelschap aan van twee volwassenen en zes kinderen. Toen de dame haar handtas opende om haar geldbeugel boven te halen, werd ze overvallen door de beheerder en door schepen van sport Freddy Callaerts (Lier Leeft). Ze kreeg een niet zo kleine ruiker bloemen in de handen geduwd en werd meegetroond naar de wachtende persfotografen.

Een prachtig zwembad

‘Het is pas de derde keer dat ik hier kom’, zegt de verraste inwoonster van Sint-Niklaas, Gaetane Van Geertsom (27), wanneer ze wat van de commotie is bekomen. ‘De vorige twee keren werkte ik nog op een andere plaats. Ik vind het hier een prachtig zwembad en ik wou dat de kinderen uit de leefgroep, waar ik toezicht over heb voor Bijzondere Jeugdzorg in Beveren-Waas, het ook eens mochten ondervinden.’

De gelukkige winnares wordt echt in de watten gelegd met een recreatief en wellness-weekend voor twee personen in Gent, overnachting inbegrepen. Ze krijgen toegang tot het Olympisch bad, het recreatiebad en het wellness-centrum in S&R Rozebroeken, het pas geopend zwembad van de groep waartoe ook De Waterperels behoort.

Met haar zus Maite

Op de vraag wie haar zal vergezellen – haar partner? – aarzelt ze even alvorens te antwoorden. ‘Momenteel heb ik geen partner’, zegt ze met enige aarzeling, ‘wellicht wordt ’t een gezellig uitstapje met mijn zusje Maite.’

Het zwembad opende haar deuren in juni 2006 en is genoemd naar de speelse uitdrukking ‘de waterperels’ die Timmermans twee keren gebruikt in ‘Pallieter’.

Het is gebouwd om 1.000 bezoekers tegelijk te kunnen ontvangen, maar af en toe overschrijdt het aantal dat streefcijfer. Daarom denkt de beheerder aan een uitbreiding met een ligweide en een buitenbad.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio