Acht internationale acts zaterdag in Leeuw, zondag in Wambeek

StraPatZen wordt het TW van straattheaterfestivals

StraPatZen wordt het TW van straattheaterfestivals

De ploeg van Midzomer Wambeek staat klaar.  Foto: rds

Ternat/Sint-Pieters-Leeuw -

Wambeek hakt komend weekend de zomer doormidden met de driedaagse Midzomer. Het straattheaterfestival op zondag StraPatZen krijgt er nu ook een broertje bij op zaterdag in Sint-Pieters-Leeuw. Zoals destijds Torhout-Werchter.

Midzomer borduurt dit jaar verder op de vertrouwde succesformule, met op vrijdag de Schuimparty, met 2Fabiola en dj Abigail versus dj Rebel, op zaterdag de Klass'x met Soulbrothers en dj Sven Ornelis en op zondag de stevige porties mosselen. Midzomer steunt dit jaar als goede doelen het MPI Zonnelied, Ziekenzorg Wambeek, CAW Delta en de vzw Kruikenburg.

Vorig jaar werd op zondagnamiddag met StraPatZen een eerste stap gezet van een lokaal evenement naar een evenement met regionale uitstraling, goed voor 1.500 bezoekers. Dit jaar groeit het gratis straattheaterfestival uit tot een tweedaags gebeuren, want ook de gemeente Sint-Pieters-Leeuw stapt mee op de trein en neemt de zaterdag voor haar rekening. Zowel in Leeuw als in Wambeek worden, respectievelijk zaterdag en zondag, dezelfde acts gepresenteerd. Een beetje zoals destijds Torhout-Werchter dus, maar dan met acht internationale straattheateracts. De programmatie gebeurde samen door Jan Raspoet (Wambeek) en Kristien Van Hecke (Sint-Pieters-Leeuw), maar omdat de beslissing om samen te werken nogal laat viel bleek het niet zo eenvoudig om nog echt grote toppers te strikken. Ook straattheater is tegenwoordig big business.

Een Belgische uitschieter wordt zeker de Belgische trampolineact Cirqulation Locale, naast de Amerikaan Al Millar alias Alakazam, een virtuoos die zichzelf in allerlei adembenemende knopen legt. De Cie Azeïn is een nieuw Belgisch-Frans duo dat luchtacrobatie doet en ook het Zweedse Celso y Frana brengt een circusact, maar dan met boeken. Voorts zijn er de Belgische straatacts Joppe Wouters en Cirque Cirqulaire en het Franse trio Cie Olof Zitoun. Het avondspektakel wordt gebracht door het Nederlandse I'n Eye. Het wordt een vuurshow met een verhaal en een flinke portie acrobatie.

In Leeuw start StraPatZen zaterdag 4 augustus om 16 uur met als locaties Rink, het gemeentehuis, Colomapark, de kunstacademie en de Joseph Depauwstraat.

In Wambeek is het aanvangsuur 14.30 uur met als speelplekken de tent van Midzomer, de jongensschool, het kapelletje, de binnenkoer van de parochiezaal, de parking aan de kerk en de binnenkoer van brouwerij De Troch (ter vervanging van de meisjesschool).

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio