Twee weken werken op Rechteroever

Verzakte straatstenen maken plaats voor asfalt

Verzakte straatstenen maken plaats voor asfalt

De scheefgezakte straatstenen in de Burchtdam veroorzaken onder meer extra geluidsoverlast. Foto: credit

Ninove -

Een aannemer start volgende week met de heraanleg van de Burchtdam, Denderkaai en Vaartweg. Geen moment te vroeg want de straten in betonstraatstenen liggen er schots en scheef bij. In de plaats komt er asfalt.

De werken gebeuren in opdracht van het Autonoom Gemeentebedrijf Dienstenbedrijf Ninove. Maar het AGB DN stelt een aannemer aan om de klus uit te voeren. ‘De bestaande verzakte en scheef liggende betonstraatstenen, worden volledig uitgebroken en vervangen door asfalt. De werken zijn eigenlijk identiek aan de werken die uitgevoerd zijn in de Oudstrijdersplaats en de Beverstraat in hartje Ninove’, vertelt schepen van Openbare Werken Henri Evenepoel (Open VLD).

De werken zijn geen overbodige luxe. Mee door de druk van het zware verkeer waren de betonstraatstenen de voorbije jaren verzakt, wat trillingen en vooral geluidsoverlast veroorzaakte. De werken starten midden volgende week en zullen net iets meer dan twee weken duren. ‘Als de weersomstandigheden tenminste meezitten’, vult Evenepoel aan.

Tijdens de werken zullen de straten onbereikbaar zijn per auto. ‘We kiezen bewust voor deze korte pijn omdat op deze manier de werken sneller zullen afgelopen zijn. De buurtbewoners zullen hun auto kwijt kunnen op de personeelsparking van het Zusterhuis langs de Onderwijslaan in Ninove.’ Door de werken is meteen ook een belangrijke in- en uitvalsweg naar het stadscentrum afgesloten.

Vrees voor snelheidsduivels

Hubert Symoens, de uitbater van het café Den Belleman op de Denderkaai, vreest de werken een beetje. ‘Ik geef toe dat er iets moest gebeuren. De weg ligt er immers slecht bij. Alleen vrees ik dat asfalt de snelheidsduivels nog meer vrij spel zal geven. Nu al wordt er hier vaak bijzonder snel gereden. En dat gebeurt zowel overdag als 's avonds. Ik moet dagelijks de straat tientallen keren oversteken om mijn terras te bereiken. Soms moet ik echt ‘springen’ om veilig de overkant te bereiken. Asfalt zal de bestuurders misschien uitnodigen om nog harder te gaan rijden. Snelheidsremmers zullen dan ook welkom zijn. Het feit dat we tijdens de werken niet bereikbaar zijn met de auto, is ook een domper. Net in die periode zijn enkele belangrijke viswedstrijden hier op de Dender gepland.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio