Vrachtwagen urenlang in panne op Torhoutsesteenweg

Vrachtwagen urenlang in panne op Torhoutsesteenweg

De vrachtwagen blokkeerde de rotonde.

Sint-Andries -

Een vrachtwagen die een silo van tien ton van Nederland naar Alpro in Wevelgem moest vervoeren, strandde gisteren enkele uren op de Torhoutsesteenweg in Sint-Andries.

Er ontstond een brandje in de mastodont waardoor die net voor het kruispunt met de Leopold III-laan aan de kant moest. De vrachtwagen kwam uit Friesland en moest via de binnenwegen naar Wevelgem.

Snelwegen verboden

‘Dat is echt je reinste onzin’, reageerde de Nederlandse chauffeur Dirk Hubers. ‘In Nederland mogen wij via de autosnelwegen, maar in België is dat verboden. Daarvoor is dit vervoer te hoog. Daardoor moeten wij met onze vrachtwagen van zo'n twintig meter lang langs verschillende rotondes en zo. Dat is echt niet gemakkelijk. En dat terwijl het over de autosnelweg slechts zestig kilometer zou zijn.’

De vrachtwagen stond sinds vijf uur gisterochtend aan de kant van de weg. Nadat een Belgische firma de schade die het brandje aanrichtte, kwam herstellen konden de Nederlanders opnieuw vertrekken.

Een van hen liep achter de vrachtwagen met een walkie-talkie en een afstandsbediening.

Op die manier kon hij de achterste wielen van het gevaarte besturen. Na heel wat geduldig draaien en keren kon de vrachtwagen uiteindelijk zijn weg voortzetten.

‘Hopelijk zijn we nu binnen een uurtje op onze bestemming’, reageerde de Nederlandse chauffeur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio