Marieke Vervoort met wereldrecord naar Paralympics

ZEMST - Marieke Vervoort leeft vol vertrouwen toe naar de Paralympische Spelen. Drie weken voor haar afreis naar Londen verbeterde de elite-wheelster drie Europese en een wereldrecord tijdens het BK voor atleten met een handicap in Lier

Op de 100m verbeterde Marieke Vervoort haar Europese record met maar liefst 1"21 en ze bracht dit naar 19"19. Ook op de 200m liet de atlete van AC Lyra haar sprinttalent zien en verpulverde haar drie maanden oude Europese record naar 35"67. Nog was haar honger niet gestild, want op de volledige baanronde dook ze met 1'05"59 alweer onder haar Europese beste die ze in Zagreb had behaald. Een half uur later bracht ze het publiek in beroering met een demonstratie op de 800m. In ideale weersomstandigheden kwam ze vlot in een goed tempo bij de dubbele baanronde en onder de luide aanmoedigingen van het talrijk opgekomen publiek liet ze een supertijd optekenen van 2'13"49. Hiermee verbeterde ze tot haar grote vreugde het zeven jaar oude wereldrecord van de Canadese Lisa Franks met liefst 3"22.

Die prestaties doen het beste verhopen voor haar olympisch avontuur begin september in Londen.

Verder haalde AC Lyra nog Belgische titels met Johan Goetschalckx op de 200m, Nathalie Luyten bij het verspringen en kogelstoten, Sanne Follens bij het speerwerpen, Rob Peeters bij het discuswerpen en de 4X100m bij de vrouwen met Sanne Follens, Nele Gyselaers, Ena Loos en Nathalie Luyten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.