Zelfs foto’s van geboorte dochter zijn verloren

Jong gezin op straat na appartementsbrand

Jong gezin op straat  na appartementsbrand

Roy Fossaert en Sylvana Hasi zijn al hun spullen kwijt door de brand. Foto: SBR

Rumbeke -

De appartementsbrand in de Rumbeeksesteenweg van woensdagmiddag vernielde de complete woning van Roy ­Fossaert en zijn gezin. ‘Op wat kleren na hebben we niets meer.’

Het leven van Roy Fossaert en zijn vrouw Sylvana Hasi veranderde plots woensdagmiddag. Het jonge gezin met een dochter van amper negen maanden verloor zo goed als alle bezittingen in een brand. Het kleine appartement is volledig vernield. Alleen de slaapkamer werd enigszins gespaard. Volgens een deskundige van het parket was een defect aan het homecinemasysteem de oorzaak van de brand.

Geen grap

Het gezin was woensdag op bezoek bij de familie van Sylvana in Antwerpen. Een kameraad belde Roy om te melden dat er brand was in zijn appartement. ‘Ik dacht eerst dat het een grapje was. Pas toen ik in Rumbeke arriveerde, zag ik de omvang van het vuur. Ik kon op niemand kwaad zijn, maar ik stond op ontploffen. Op wat kleren na hebben we niets meer.’

De zetels, tafel, stoelen en elektronica-apparaten overleefden de brand niet. Het appartement is volledig zwartgeblakerd. ‘Zelfs de foto's van de geboorte en het speelgoed van Larissa zijn weg’, klinkt het.

Het jonge gezin kon woensdagavond terecht bij de moeder van Roy, maar daar is op zich geen plaats. ‘En te zeggen dat we eind dit jaar van plan waren om te verhuizen. We waren op zoek naar een huisje met een tuin voor onze dochter.’ Intussen is het behelpen. Het gezin ging al aankloppen bij het OCMW en het Sociaal Huis. ‘Maar we worden telkens doorgestuurd. We zouden wel een woning kunnen huren, maar dat betekent dat we dubbele huur moeten betalen. Dat kan ik me als alleenverdiener niet permitteren.’ De moeder van Roy lanceert een noodkreet om oude of niet-gebruikte huisraad in te zamelen. ‘Ze kunnen het zeker gebruiken, want nu hebben ze letterlijk niets.’ Het gezin contacteren kan via moeder Christelle Le­sage op 056-51.97.54.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio