Massemen

Massemse Oogststoet beeldt boerenleven uit

Massemse Oogststoet  beeldt boerenleven uit

Voor de 54ste keer trekt zondag de Oogststoet door de straten van Massemen. Foto: dpw

Massemen -

‘Van de akker tot de bakker’: dat is opnieuw de slagzin van de 54ste Oogststoet die komende zondag 5 augustus door de straten van wijk Kortenbos in Massemen trekt.

In liefst 64 uitbeeldingen bestaande uit met stro en bloemen versierde praalwagens - waaronder heel wat nieuwe en de beste klassiekers - trekpaarden, fanfares en harmonieën beeldt men uit welk hard labeur het boerenvolk vroeger moest leveren om het hoofd boven water te houden. Honderden figuranten zullen weer van de partij zijn in de stoet die duizenden kijklustigen lokt.

Dit jaar zette de organisatie in op een ruime variatie aan Volkskunstgroepen. De landelijke reuzen van 't Reuzengild uit Kruishoutem en Volkskunstgroep Reintje Vos zijn de blikvangers in het introgedeelte.

De stoet trekt zich zondag om 15 uur op gang ter hoogte van de Maelbroekstraat. Toegangsprijs tot de wijk bedraagt 4 euro. Vanaf 18 uur is er een optreden van de Boondocks Saints, nadien barst het feestgedruis los met DJ 2000.

Het Oogststoetweekend begint trouwens al op zaterdag 4 augustus met de traditionele oogstfeestmis in de kerk van Massemen om 18 uur. Om 18.15 uur start de paardenommegang, om 18.45 uur de paarden- en dierenwijding. Vanaf 21 uur draait DJ Luc Van Gelder plaatjes in de feesttent.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio