2.000 deelnemers verwacht op veertiende Velo Classic

Kalmthout/Brasschaat -

Op de veertiende editie van de Velo Classic, een fietsevenement ten voordele van MS-patiënten, worden dit weekend 2.000 deelnemers verwacht. De deelnemers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden en er zijn ook ritten voor kinderen.

Voor de veertiende keer wordt dit weekend de Velo Classic georganiseerd, een fietstocht voor recreatieve fietsers en voor wielertoeristen.

Het gaat om de eerste editie na het overlijden van stichter Frans Bedeer, die stierf op 12 januari 2012. De opbrengst gaat zoals steeds naar de Zelfhulpgroep voor MS-patiënten Brasschaat.

Er kan zaterdag en zondag gestart worden in zowel Brasschaat (cafetaria KVK Mariaburg, Zwemdoklei) als in Kalmthout (De Bosduin, Kwade weide 3) en er is keuze tussen verschillende afstanden. Voor de kinderen zijn er twee korte ritten die door het Peerdsbos leiden. Zij kunnen enkel starten vanuit Brasschaat. Op zaterdag kan er ook vanuit de Bakkersmolen in de Sint-Jansstraat in Essen-Wildert vertrokken worden. Van daaruit kunnen sportievelingen 45 of 50 kilometer fietsen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio