Vakantie

Vijf pubs met geschiedenis in Londen

Vijf pubs met geschiedenis in Londen

Foto: shutterstock

Wie bij Engelse pubs meteen denkt aan bruine kroegen vol ladderzatte stamgasten en liters ale heeft ongelijk. Londen kent een overvloed aan bars waar het gezellig eten en drinken is in een prachtig historisch decor. Wij zetten vijf authentieke pubs op een rij voor wanneer je de volgende van de Eurostar springt.

The Salisbury

Deze pub ligt in de buurt van de gezellige overdekte markt Covent Garden. Oorspronkelijk was het een restaurant genaamd The Salisbury Stores, maar zes jaar geleden werd het meer dan 100 jaar oude pand getransformeerd tot bar. 

Het oorspronkelijke interieur uit 1892, de hoogdagen voor Victoriaanse pubs, werd deels behouden en het resultaat is een schitterende ruimte vol enorme spiegels en glimmend mahoniehout. 

Het menu hier is internationaal getint en de pub won een prijs met zijn pinten. Kinderen zijn toegelaten in de namiddag als ze zich kunnen gedragen.

The Salisbury, 90 St. Martins Lane, Covent Garden, Londen

The Prince Albert

Het grapje over de Britse keuken - welke keuken? - gaat niet op voor The Prince Albert. Deze pub in het Noord-Londense Camden zet zwaar in op lokale gerechten en dranken. De chef kiest persoonlijk de beste, verse ingrediënten uit.

The Prince Albert bestaat sinds 1843, maar werd vijf jaar geleden vernieuwd. Naast een pub is het nu ook een verfijnd restaurant, maar het eclectische interieur en de vriendelijke service bleef behouden.

www.princealbertcamden.com

The Old Bell

The Old Bell is nu echt wat je een historische pub kan noemen. De bar werd geopend door Sir Cristopher Wren in 1670 als herberg voor arbeiders die de kerk van St. Bride moesten heropbouwen na de Grote Brand in 1666. 

Eigenlijk is The Old Bell zelfs nog ouder want al in 1500 plaatste een oude assistent van William Caxton, Engelands eerste drukker, hier een letterpers. De pub heette toen nog The Sun.

In deze bar in Fleet Street kom je dus voor de geschiedenis, maar ook voor de lekkere selectie ale

The Old Bell, 95 Fleet Street, Londen

Fox and Hounds

Fox and Hounds is gelegen in de chique wijk Chelsea, maar altijd een echte working-class pub gebleven. Het was in de jaren '90 waarschijnlijk de laatste bar die enkel een biervergunning had. Dat betekende dat er wel bier en wijn geschonken mocht worden, maar geen sterke drank.

In 1999 veranderde dit en sindsdien serveert Fox and Hounds een uitgebreide selectie dranken en een lekker menu met naaste klassieke pubgerechten ook Italiaanse pasta's en salades. 

www.thefoxandhoundspub.co.uk 

The Grapes

The Grapes bestaat al bijna 500 jaar en draagt dus vanzelfsprekend een hele geschiedenis met zich mee. Ontdekkingsreiziger Sir Walter Raleigh vertrok hier op wereldreis naar het nieuwe continent Amerika en Charles Dickens schreef over de pub in zijn laatste roman 'Our Mutual Friend'. 

Het etablissement overleefde de bombardementen tijdens de Tweede Weereldoorlog en behield een gemoedelijke sfeer. Zowel in de bar als in de eetkamer wordt traditionele kost geserveerd, met gebraad op zondag.

www.thegrapes.co.uk

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees