N153 ten vroegste vrijdagavond weer open na waterlek

HERENTALS - De ondergrondse breuk in de waterleiding aan de N153 (Poederleeseweg) in Herentals zal pas donderdagavond volledig hersteld zijn, waardoor de rijbaan nog een dag langer afgesloten zal blijven richting Lille. Dat meldt de lokale politie van de zone Neteland.

Intussen heeft drinkwatermaatschappij Pidpa vastgesteld dat de breuk werd veroorzaakt door corrosie van een stalen buis op een punt waar verschillende leidingen samenkomen. De buis zal vervangen worden door een variant in pvc.

'Op dit moment zitten nog slechts een twintigtal abonnees zonder drinkwater’, zegt Pidpa-woordvoerder Paul Bielen. ‘Zij kunnen zich bevoorraden aan enkele standpijpen die wij tijdelijk hebben geplaatst.’ Normaal gezien zouden alle problemen met de waterleiding volgens Bielen donderdagavond opgelost moeten raken.

Dat de herstellingswerken zo laat konden worden aangevat, had onder meer te maken met de aanwezigheid van een hogedrukleiding van zuurstof van het bedrijf Air Liquide, die zich vlakbij de gesprongen waterleiding bevindt. ‘Air Liquide moest ter plaatse komen en aanduiden waar wel en niet mocht gegraven worden’, zegt commissaris Dirk Janssens van de lokale politie. ‘Het was niet nodig om de hogedrukleiding tijdelijk af te sluiten, maar het blijft toch precisiewerk.’

Zodra de herstelling volledig achter de rug is, moet de rijbaan nog een nieuwe asfaltlaag krijgen. De politie hoopt dat die werkzaamheden tegen vrijdagavond afgerond zullen raken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees