Seks & Relaties

Waarom mannen naar je fluiten

Waarom mannen naar je fluiten

Foto: shutterstock

De Brusselse documentaire 'Femme de la Rue' is tot bij onze noorderburen geraakt. In een uitzending van het Nederlandse programma 'VrouwFlits' werd psycholoog Jeffrey Wijnberg erbij gehaald om te verklaren waarom mannen vrouwen nafluiten.

'Als je het een beetje positief wil uitleggen, zou je kunnen zeggen dat het een soort rauw compliment is', vertelt Wijnberg. 'Ze zien iets moois en dat willen ze kenbaar maken. Een mooie vrouw wordt gezien, maar die mannen willen natuurlijk ook gezien worden. Dus het is een soort kreet om werderkerigheid. Maar het is natuurlijk ook een uiting van een gebrek aan zelfbeheersing. Want de meeste mannen denken misschien wel vanalles, maar ze houden zich in'.

Volgens Wijnberg laten mannen zich ook sneller gaan wanneer ze niet alleen zijn: 'Mannen doen het eerder als ze in een groepje staan, dan is het een soort mannelijkheid 'met dekking', dan gaat het net iets makkelijker', vertelt hij. Hoe een vrouw dan best reageert? ''Wat de meeste vrouwen doen, is goeg genoeg: gewoon doorlopen en negeren. Het zou interessanter zijn wanneer die vrouw het serieus zou nemen: 'vertel eens, wat had je in gedachten? Wilde je een afspraakje? Wilde je bij me komen eten?' Dat zou andere reacties oproepen. Maar de meeste vrouwen staan hier natuurlijk dubbel tegenover: 'het is vervelend als je nagefloten wordt, maar nog vervelender als je nooit nagefloten wordt'.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees