Open VLD Oostende stelt verkiezingsteam voor

OOSTENDE - Open VLD Oostende heeft donderdagavond de lijst voorgesteld waarmee ze in oktober naar de kiezer trekken. Lijsttrekker Bart Tommelein koos voor 'een evenwichtig team dat in staat moet zijn om de volstrekte meerderheid van SP.Ate doorbreken'. Eind augustus wordt het programma voorgesteld.

'We hebben onze lijst afgewerkt. We gaan nu als eerste vertrekken en het is de bedoeling dat we ook als eerste aankomen', opende Vlaamse parlementslid Tommelein de voorstelling van de lijst. Het is al enkele maanden geweten dat hijzelf de lijst in Oostende zal trekken.

Op de tweede plaats staat Martine Lesaffre, die momenteel al een schepenambt heeft. De derde plaats gaat naar Kurt Claeys, een negendertigjarige architect. 'Met Kurt trekken we de kaart van de verjonging', duidt Tommelein. Vanaf plaats 15 tot 23 staan heel wat jongeren, met de voorzitter van Jong Vld in Oostende, Quinten Goekint voorop.

'We hebben gezocht naar een evenwicht tussen jong en ervaren, maar ook naar een team dat de hele bevolking vertegenwoordigt', zegt de lijsttrekker, daarmee duidend op Hina Bhatti met Pakistaanse roots of Peggy Van Der Kelen die de holebi-gemeenschap wil vertegenwoordigen.
Open Vld trekt overigens met "O+" als slogan naar de kiezer. Het programma wordt pas eind augustus voorgesteld aan de kiezer.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S