Druk kruispunt aan Erperheide krijgt ovonde

Peer -

In Peer gaan op 13 augustus de werken aan de aanleg van een ovonde op de N73 van start. Met die aanleg wil het stadsbestuur het gevaarlijke kruispunt met de Laarderweg en de Erperheidestraat veiliger maken.

Het stadsbestuur is al langer vragende partij om dat kruispunt aan te pakken. In 2011 zette Vlaams minister van Openbare Werken Crevits (CD&V) het licht op groen.

Tijdens de werken zal het doorgaand verkeer van Peer naar Bree mogelijk blijven. Er zal immers ene parallelweg aangelegd worden. De oversteek vanuit de Laarderweg naar Erperheide, of omgekeerd, zal tijdens de werken niet mogelijk zijn. Ook de bushaltes langs de Laarderweg en de Dorpsstraat vervallen. In samenspraak met De Lijn wordt er tijdens de werken een nieuwe centrale halte voorzien voor alle bussen die het centrum van Grote-Brogel aandoen. Dit is de halte kiosk in het centrum van de deelgemeente.

Met deze werken pakt het stadsbestuur een van de laatste belangrijke verkeerspunten aan. De voorbije jaren kreeg de doortocht door Wijchmaal al een facelift, werd de zuidelijke ontsluitingsweg aangelegd en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van de Vrijheidslaan en de Tuinwijk.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio