Swingin’ Hulsen trekt familiekaart

Swingin’ Hulsen  trekt familiekaart

De medewerkers van Swingin' Hulsen voor het podium aan het Kerkplein. Foto: mto

Balen -

Het Balense gehucht Hulsen vertoeft dit weekend in festivalsferen. Op de zesde editie van Swingin' Hulsen spelen onder meer De Mens en Bosstime.

Swingin’ Hulsen is na zes jaar een vaste waarde geworden op de Kempense festivalkalender. Net als bij de jubileumeditie van vorig jaar duurt het festival twee dagen. Gisteren speelden drie tributebands. Vandaag vindt het traditionele familiefestival plaats. Dan is de toegang gratis en zijn er naast optredens allerhande attracties voor de kinderen. ‘We willen voor elk wat wils bieden. Als opener speelt Elephant, een Balense groep die onze talentenwedstrijd in de Kruierie heeft gewonnen. Dan spelen de Hulsen All Stars, een vaste waarde. De volgende twee bands zijn de Nicholsons en Rusty Roots. Daarna hebben we een unieke act in petto: Reïncarnatus. Dat is een groep van zeven knappe Nederlandse vrouwen die popmuziek spelen op elektrisch versterkte middeleeuwse instrumenten’, zeggen de organisatoren.

Headliner is De Mens. ‘De groep rond Frank Vander Linden viert haar twintigjarig bestaan. Naast enkele nieuwe nummers speelt de groep zeker hun klassiekers. Als toemaatje speelt Paddy & The Rats, een Hongaarse band die Ierse folkpunk spelen in de stijl van Dropkick Murphys. Het is trouwens het eerste Belgische concert van de groep. Ze willen Europa veroveren en starten daarvoor in Hulsen.’

Swingin’ Hulsen vindt plaats op het Kerkplein in Hulsen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio