Nieuwe fuifzaal moet dit najaar klaar zijn

Turnhout -

De werken aan de Turnhoutse fuifzaal in de Wezenstraat zitten in de laatste rechte lijn zitten en de nieuwe fuifzaalcoördinator is ondertussen aan de slag.

Ook rond de uitbating is er een akkoord. Naast de grote fuifzaal van 440 vierkante meter, waar 500 personen in kunnen, is er nog een chill-out voor 200 personen en een foyer voor gebruik tot 150 personen. Turnhoutse jeugdinitiatieven kunnen al voor 250 euro de fuifzaal huren en betalen voor alternatief gebruik onder de 150 personen amper 75 euro. Ook voor andere Turnhoutse socio-culturele initiatieven zijn er gunsttarieven. Ten slotte zijn er tarieven voor commerciële initiatieven.

‘Door de verschillende ruimtes en tarieven hopen we deze infrastructuur optimaal te laten renderen’, aldus schepen Dimitri Gevers (SP.A). ‘Naast jeugdfuiven kan er ook plaats zijn voor initiatieven voor seniorenbals, eetfestijnen, binnenspeelactiviteiten en koffietafels. Er zal alleszins weer wat meer in Turnhout te beleven zijn vanaf 2013.’

De jeugdraad van Turnhout is op zoek naar een geschikte naam voor de nieuwe ondergrondse fuifzaal aan de Warande. Samen met het stadsbestuur organiseert de jeugdraad hiervoor een wedstrijd. Naast de naam moet ook een kersvers logo worden ontworpen. Voorstellen kan je nog tot eind augustus indienen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio