Bankbediende verijdelt overval op Argenta-kantoor

Bankbediende verijdelt overval op Argenta-kantoor

In dit kantoor probeerden de mannen een overval te plegen. Foto: rdb

Neder-over-Heembeek -

In het Argenta-kantoor op het Peter Benoitplein is gisterochtend op het nippertje een overval verijdeld. Twee overvallers werden opgepakt door de politie.

Drie mannen van Afrikaanse origine probeerden gisterochtend omstreeks 9.20 uur hun slag te slaan in het Argenta-kantoor op het Peter Benoitplein. De drie stonden in het sas van het kantoor toen een bediende van datzelfde kantoor hen tegemoet kwam. Die had al snel door wat het drietal van plan was en het kwam er tot een gevecht tussen de daders en de bediende.

‘Wellicht zijn ze dan plotseling gevlucht toen ze zagen dat de andere werknemers de politie belden’, vertelt Christian De Coninck van de Brusselse politie. ‘Onze patrouille was snel ter plaatse waardoor we de achtervolging nog konden inzetten op de daders.’

Twee van de drie overvallers konden worden gevat. Het gaat om twee jongemannen van amper 16 en 18 jaar oud, uit Molenbeek en Woluwe. De derde dader kon ontkomen. ‘We hebben wel een zak teruggevonden van de overvallers. Daarin staken onder andere messen en plastiek strips, vermoedelijk om de bedienden te knevelen zodat ze ongestoord hun gang konden gaan. Gelukkig kon de alerte bediende de overval verijdelen.’

Gewonden vielen er niet tijdens het schermutseling en buit maakten de drie overvallers ook niet. Toch moest er één agent even naar het ziekenhuis na de achtervolging. ‘Eén van de collega's was tijdens de achtervolging in een bijennest gestapt. Daarbij haalde hij zich de woede van de beestjes op de hals en werd hij meermaals gestoken. Uit voorzorg hebben we hem toch naar het ziekenhuis gebracht om te zien of hij geen allergische reactie ontwikkelde’, besluit De Coninck.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio