Politie blijft waakzaam na rellen

Vilvoorde -

De politie van Vilvoorde zal ook de komende dagen nog extra waakzaam blijven. Dat is het gevolg van de rellen van woensdagavond waarbij drie agenten gewond raakten.

De rust in Vilvoorde lijkt voorlopig teruggekeerd na een woelige woensdagavond en -nacht. Na een tumultueuze identiteitscontrole werden toen ook nog eens elf auto's vernield.

Rustige donderdag

Donderdag bleven problemen uit, maar de politiezone Vilvoorde-Machelen blijft toch op haar hoede. ‘De versterkende maatregelen die we woensdagnacht in werking hebben gezet, blijven wel nog van kracht’, zegt Frits Coenen, korpschef van de politie. ‘Zeker met het weekend in zicht wordt er extra gepatrouilleerd. Tot zolang wij dat nodig vinden, zullen die extra maatregelen van kracht blijven. Gisteren (donderdag, red.) zijn er geen incidenten meer geweest.’

De zes opgepakte relschoppers werden ondertussen vrijgelaten. ‘Nochtans waren die bewuste kerels al meermaals in contact gekomen met onze politiediensten, maar dat mocht blijkbaar niet baten.’ Drie agenten van de lokale politie raakten gewond tijdens de schermutselingen. ‘Zij stellen het intussen wel weer beter. Ik heb contact gehad met hen en twee van de drie zullen in de loop van volgende week opnieuw aan het werk gaan.’

De Vilvoordse burgemeester Marc Van Asch (CD&V), maakte donderdag al duidelijk dat hij met de moslimgemeenschap zou overleggen of er actie vanuit de gemeenschap mogelijk was. Daar wilden ze echter nog niet reageren op de voorbije incidenten.

Ook het Brusselse parket wilde geen woord kwijt over de zaak. Onderzoeksrechter Coumans, die de zes relschoppers uiteindelijk vrijuit liet gaan, wilde niets kwijt over de beweegredenen van de vrijlating.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio