Volksfeesten in Aalter en Maldegem

Meetjesland boven tijdens achtste Enecotour

Meetjesland boven tijdens achtste Enecotour

De start van de Enecotourrit lokte in Aalter al twee keer duizenden koersliefhebbers. Foto: mye

Aalter/Maldegem -

De Meetjeslandse wielerliefhebber krijgt volgende week ruimschoots de kans op de wereldtop van de sport aan het werk te zien tijdens de Enecotour. Op vrijdag is er een aankomst van de ronde in Aalter, zondag start de koninginnenrit in Maldegem.

Van maandag 6 tot zondag 12 augustus wordt de achtste Enecotour gereden in België en Nederland. Kleppers zoals Tom Boonen, Tony Martin, André Greipel en de gerehabiliteerde Alberto Contador staan op de deelnemerslijst.

Aalter was de voorbije twee jaar tweemaal gastheer voor een start van één rit, maar deze keer staat op vrijdag 10 augustus een aankomst op het programma. Een aankomst die voorzien is om 16.30 uur aan het gemeentehuis nadat de renners eerst een plaatselijke ronde van een 20-tal kilometer achter de kiezen hebben. Aan het gemeentehuis kunt u op groot scherm van de rit genieten.

Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen het laatste stukje van het officiële parcours mee fietsen met meervoudig olympisch en wereldkampioen Leontien Van Moorsel. Er zijn toffe prijzen te winnen. Inschrijven kan op

Top Radio zorgt tot 18 uur voor randanimatie en er is een afterparty op de Aalterse markt met dj Geert Van Wyckland. Om de koers in goede banen te leiden, wordt in Aalter in 3,3 km dranghekken voorzien en 100 seingevers ingeschakeld.

‘Na tweemaal een start te hebben met telkens goed weer en zo'n 5 à 10.000 toeschouwers, hopen we dat 10 augustus opnieuw een hoogdag wordt voor de koersliefhebber’, zegt sportschepen Dirk De Smul (CD&V).

Maldegem

Ook Maldegem doet zijn duit in het wielerzakje. De gemeente betaalde 22.500 euro om de start van de koninginnenrit op 12 augustus binnen te halen. Net als in Aalter wil Maldegem van het wielergebeuren een groots volksevenement maken. De officieuze start op de markt vindt plaats om 11.25 uur om daarna via een plaatselijke ronde terug naar het centrum te keren voor een tussensprint. Voor de start worden enkele renners voorgesteld en vanaf 12.30 uur verplaatst het gebeuren zich naar het Sint-Annapark voor het kinderdorp en de gigantische braadpan (zie foto hieronder) waar 1.000 man kan aanschuiven voor een hapje. De rit is live te zien op een groot scherm.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio