Uitgebreide werken E403

Roeselare -

In september starten er uitgebreide werken op de West-Vlaamse snelwegen. Ook de E403 die langs Roeselare passeert, krijgt een grondige opknapbeurt. Tussen 3 september en 20 oktober worden de brugdekvoegen en vangrails van drie bruggen hersteld en vernieuwd. Concreet gaat het om de brug over het kanaal Roeselare-Leie, de spoorwegbrug 66 en de brug over de N357 of Roeselaarsestraat. Ook de toplaag van het wegdek in de werfzone wordt heraangelegd. Er wordt overdag gewerkt, maar de werfsituatie blijft 's nachts ongewijzigd.

Het verkeer richting Doornik wordt via een doorsteek op de andere rijrichting gebracht. In beide richtingen kan het verkeer dus over twee versmalde rijstroken.

In diezelfde periode worden ook de toplaag en onderlaag over de volledige breedte van de E403 aangepakt, vanaf afrit 6 (Roeselare-Rumbeke) tot net voor het verkeerscomplex in Moorsele. Alle rijvakken en de pechstrook krijgen een opfrisbeurt. De werken worden enkel 's nachts uitgevoerd, elke dag van de week.

Tijdens de nachtelijke werken moet het verkeer over één rijstrook. Overdag kan het verkeer telkens over de afgefreesde rijstroken met een niveauverschil van 4 cm.

Wie in september de weg op moet, houdt ook best rekening met gelijkaardige werken rond het Ei van Kortrijk, de E17 vanaf Aalbeke richting Frans grens en het afrittencomplex van Moorsele, Wevelgem en Aalbeke.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio