Muziekgroepen krijgen gratis repetitielokaal

Met een schepen die nog bij de Kreuners speelde, is een demonstratie gauw geregeld. Foto: lvl

Duffel -

De gemeente bouwde in de garage van de Kunstfabriek een repetitieruimte die geen geluid doorlaat. Muziekgroepen mogen er gratis gebruik van maken, op voorwaarde dat minstens één lid van de groep in Duffel woont.

Groepjes en jongeren die een muzikale drang voelen opborrelen, hoeven in Duffel niet meer het mikpunt te zijn van misnoegde buren omdat ze repeteren. Voortaan kunnen ze ongestoord hun ding doen in The Box.

‘Muziekgroepjes kunnen nu terecht in de polyvalente zaal van @DeLocht, maar de akoestiek in die zaal is bijzonder slecht’, aldus schepen van Cultuur Patrik Van Herck. ‘Het geluid weerkaatst er te veel. Als ex-drummer bij De Kreuners kan ik beamen dat een repetitiekot met een goede akoestiek wonderen doet, heel inspirerend werkt bij het componeren van nieuwe nummers en bij het repeteren van de liedjes.’

De muzikanten kunnen The Box telkens gebruiken voor twee uur, van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 23 uur. Een zanginstallatie met twee micro's op statief, een mengpaneel en een Pearl druminstallatie zijn aanwezig.

Arbeiders van de gemeente namen het bouwwerk voor hun rekening en de gemeente zorgde voor de uitrusting. Daarvoor stond 10.000 euro in de begroting. Het Vlaams Gewest legde nog 5.500 euro bij.

In de Kunstfabriek wordt nog dit jaar een bestaand lokaal omgebouwd tot een kleinere concert- en repetitieruimte voor koren. Onder meer de concerten van de leerlingen van de Kunstfabriek kunnen er plaatsvinden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio