Feestelijk openingsweekend GC De Kluize op 1 en 2 september

Guido Belcanto zingt nieuwe cultuurtempel in

De Kluize valt op in Oosterzele. Foto: dpw

Oosterzele -

Met een gevarieerd cultuurprogramma voor jong en oud opent het gemeenschapscentrum (GC) De Kluize over minder dan een maand de deuren. Alle Oosterzelenaren zijn uitgenodigd voor een gratis rondleiding vergezeld van een glaasje bubbels.

Zal het GC tegen1 september klaar zijn voor de festiviteiten. ‘Ja, dat moet en dat zal’, antwoorden schepen Marleen Verdonck (CD&V) en cultuurbeleidscoördinator David De Landsheere.

‘Onze arbeiders werken 7 op 7 en net geen 24 op 24. Op kleine afwerkingen na, zal De Kluize klaar zijn voor een gesmaakt feestweekend.’ Dat feest wordt afgetrapt op 1 september om 10 uur.

‘Het voorleesuurtje voor de kleintjes verhuist voor de gelegenheid naar De Kluize’, zegt Verdonck. ‘Om 11 uur is er kindertheater Roomvlekpieternel door Els Trio, om 14 uur De Koning Zonder Schoenen van 4Hoog. Om 19 uur wordt de rode loper uitgerold, een uur later treedt Guido Belcanto aan met zijn concert ‘Een man als ik ontmoet je niet elke dag’. Op 2 september staat om 9 uur al een brunchconcert van Con Amino en KMV voor God en Vlaanderland op het menu. Om 16.30 uur is er een café chantant met Le Grand Bateau, omstreeks 18.30 uur gevolgd door de slotparade van Die Verdammte Spielerei.

Babbelbox

Alle voorstellingen zijn gratis behalve Guido Belcanto (18 euro), de jeugdtheaters (7.5 of 5 euro) en de brunch (12 euro, 7 voor kinderen). Wie eenrondleiding wil is heel het weekend welkom en krijgt een glas in de aperobar. Tickets zijn nu al te reserveren via www.gcdekluize.be.’

Op die bewuste site ook een woordje uitleg rond de talloze promoacties, zoals de actie met de festivalbandjes van de Parkconcerten, de foto- en stickeractie, de ballonnenwedstrijd voor kinderen en de strooifolders. Met elk van die acties kunnen kortingscodes gewonnen worden voor een voorstelling in de toekomst in GC De Kluize.

‘Speciaal wordt trouwens onze babbelbox De Kletskluize die her en der in Oosterzele en op ieder evenement zal opduiken’, zegt De Landsheere. ‘De vragen die de box uitspuwt werden ingesproken door BV's als de broers Walschaerts, Mieke Bouve, Bob De Moor en vele anderen. Zeker een kijkje nemen.’ Omdat veel volk wordt verwacht, zal er constant een pendelbus rijden tussen het dorp en de stationsparking. De volgende activiteit in De Kluize heeft plaats op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 september. Dan wordt de nieuwe film van Nicolas Rahoens ‘Ons Dorp’, gemaakt door, voor en in Oosterzele op het publiek losgelaten. Waarover later meer.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio