Club blijft hopen dat gemeente stadion niet sloopt

Vandalen breken stadion De Schalk af

Met een steen probeerden de vandalen het gewapend glas van de vip-loges in te gooien. Foto: if

Willebroek -

De Schalk, het voetbalstadion van vierdeprovincialer Willebroekse SV, waar sinds vorig jaar niet meer gevoetbald wordt, is door vandalen deels vernield. Er werden glazen deuren ingegooid en dug-outs vernield.

Sinds voetbalclub Willebroek-Meerhof in maart 2011 vrijwillig in vereffening ging, wordt er op De Schalk niet meer gevoetbald. De nieuwe club, Willebroekse SV, hervatte de competitie in vierde provinciale en voetbalt nu op de velden van het jeugdcomplex aan de Breendonkstraat. Het stadion staat leeg, maar wie kan klimmen en springen raakt over de poortjes nog wel in het stadion. ‘Jongeren trappen hier in het verlaten stadion af en toe nog wel eens een balletje’, vertelt een buurtbewoner die elke dag met zijn honden langs het stadion wandelt.

Het vandalisme werd pas vorige week ontdekt. ‘De glazen deuren naar de kantine zijn ingegooid. Die werden intussen weer dicht getimmerd met houten planken. Eén van de doelpalen werd geplooid. Ook de dug-out naast het veld, is vernield. En in het gewapend glas van de vip-loges zit een grote ster. De vandalen probeerden ook dat glas met een steen in te gooien. Maar dat is niet gelukt’, klinkt het bij de club.

Ook binnen in het voetbalcomplex werd een grote ravage aangericht. Er werd met tafels en stoelen gegooid. De haag langs de straat voor het stadion wordt nog gesnoeid en het gras van het voetbalveld wordt nog gemaaid. Maar het stadion staat te verkommeren’, klaagt een trouwe supporter van de club.

Slopen

Het gemeentebestuur wil het voetbalstadion, dat in 1984 werd gebouwd, binnenkort slopen om er nadien een nieuwe en grotere sportzaal te bouwen.

‘Voor een club in vierde provinciale is het stadion te groot. Maar we hopen, langzaam maar zeker, binnen enkele jaren toch weer te kunnen promoveren. En dan weer, op De Schalk, in derde of tweede provinciale te voetballen. De Schalk was een van de mooiste voetbalstadions van de clubs in de provinciale reeksen. En nu zou De Schalk onder de sloophamer moeten verdwijnen. Als de club op De Schalk kon en mocht blijven trainen, was het vandalisme wellicht nooit gebeurd’, zegt een bestuurslid. ‘De politie heeft enkele weken geleden jongeren die er aan het voetballen waren uit het stadion gehaald. Het stadion staat leeg. En niemand hoeft daar nog te komen’, reageert burgemeester Marc De Laet (SP.A).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio