Restaurant Den Britt opnieuw open

Harelbeke -

Het restaurant Den Britt, op de Kortrijksesteenweg, heeft donderdagavond opnieuw zijn deuren geopend. Na maanden van hard werken is zaakvoerster Caroline Cuveniers zeer tevreden van het resultaat.

‘Toen ik het gebouw pas had gekocht, lag het er echt verschrikkelijk bij. Kabels lagen los, er waren stukken van het parket losgescheurd,... Het heeft me ongeveer vijf maanden tijd gekost om er opnieuw een mooi en modern restaurant van te maken’, vertelt Cuveniers.

Het restaurant heeft al heel wat eigenaars en uitbaters gehad. Zo baatte onder andere voormalig Rode Duivels-doelman Theo Custers de zaak gedurende drie jaar uit. Caroline Cuvenier hoopt het echter langer uit te houden. ‘Er is plaats voor ongeveer 110 mensen, er zijn zeventig zitplaatsen binnen en veertig zitplaatsen buiten op het terras. En ik hoop dat ik die capaciteit ten volle kan benutten. Qua eten zullen we vooral klassieke gerechten serveren zoals steaks, lamskroontjes en zelfbereide garnaal- en kaaskroketjes. Na de middag is er ook de mogelijkheid om te genieten van koffie en taart.’ Caroline zelf woont al vijf jaar in Harelbeke en is blij in eigen stad aan de slag te kunnen gaan. In de keuken wordt ze onder andere bijgestaan door kok Stijn Beelprez. Hij werkte vroeger in het Kortrijkse restaurant 't Dul Konijn in Bissegem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio