Hond sterft in woningbrand

Kapellen -

De brandweer diende in de nacht van donderdag op vrijdag uit te rukken voor een felle woningbrand in de Berkenlaan. De brand ontstond in de hobbykamer op de gelijkvloerse verdieping. De bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen. Ook twee van de drie honden van het gezin konden gered worden. Voor de derde hond kwam alle hulp te laat.

‘Ik was al gaan slapen toen mijn man Dirk kwam roepen dat er brand was. We zijn dan vlug naar buiten gelopen’, vertelt bewoonster Viviane.

Tot drie keer toe probeerde ze terug naar binnen te gaan om de drie labradors te redden, maar door de felle hitte en de rook was dat niet mogelijk.

‘De honden bevonden zich op de eerste verdieping aan de deur naar de tuin’, vertelt ze. De brandweer haalde ze even later uit het brandende huis. ‘We hebben de honden redelijk snel gevonden.

De politie van Kapellen had ondertussen bijstand gevraagd van de hondenbrigade van Brasschaat. Daar hebben we veel hulp van gekregen bij de reanimatie van de honden’, vertelt brandweercommandant Ivo Van Assche.

Voor Luka kwam alle hulp te laat, maar Trix en Cato werden gered. Een van de Brasschaatse agenten paste een tijdje mond-op-bekbeademing toe en de brandweer assisteerde met reanimatietoestellen. Eens opnieuw bij bewustzijn werden de twee honden overgebracht naar dierenkliniek Sint-Jan.

‘Gelukkig was onze zoon Tom niet thuis. Die slaapt naast de hobbykamer. Voor hem had het fataal kunnen aflopen’, vertelt Viviane nog.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio