Staande ovatie van Lierse-fans voor Kawashima

‘Als het thuispubliek mij uitfluit, is dat maar zo', had Eiji Kawashima gezegd in de aanloop naar de wedstrijd tussen zijn ex-club Lierse en Standard. Niets van dat alles. De Japanse doelman kreeg voor de aftrap zelfs een staande ovatie.

Ruim twee weken geleden werd zijn transfer van Lierse naar Standard afgerond. ‘Ik ben toe aan een nieuw avontuur', liet Kawashima in de weken voor zijn vertrek weten. De Japanse nationale doelman moet het vertrek opvangen van de langdurig geblesseerde Sinan Bolat. Op de tweede speeldag moest Kawashima al op bezoek bij Lierse.

‘De club die ik altijd dankbaar zal zijn. Omdat ze mij liet debuteren in een Europese competitie', gooide de Japanner kwistig met complimenten. Bij de Waalse topclub integreerde hij zich snel. Toch was het even afwachten hoe de Lierse-spionkop haar ex-aanvoerder zou ontvangen.

Voor de aftrap groette Kawashima de geel-zwarte fans, die prompt hun publiekslieveling in de armen sloten en zijn naam scandeerden. De doelman van Standard waardeerde het gebaar en bedankte met handgeklap en een uitgestoken arm de sympathieke geste van het legioen van Lierse.

Weinig werk

Niet dat hij veel werk op te knappen kreeg in een vreemde eerste helft. Standard was de betere ploeg. Agressief, veel druk naar voor en bij momenten een vlotte balcirculatie. Hoewel het rendement, net zoals tegen Zulte Waregem, te laag was. Op schoten vanuit de tweede lijn en wat geharrewar voor het doel van Kawashima's ex-ploegmaat Matz Sels na, konden de Rouches niet echt dreigen. Even voorbij halfweg de eerste helft sloeg de vlam in de pan na de rode kaart voor Bekoe en de gele kaarten voor Bourabia en Hazurov. Kawashima bleef zonder moeite overeind.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.